"Pozivam Vučića i Kurtija"

Žosep Borelj izjavio je da je Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija pozvao da se nakon tenzija ”vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu”.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Milan Adzic
Foto: Shutterstock/Milan Adzic

”Imali smo vrlo tešku situaciju na granici između Kosova i Srbije. Razgovarao sam i sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem. Nedavni događaji i dogovor od 13. septembra pokazuju da je dijalog kome posreduje EU jedini put napred”, poručio je Borelj.

Šef diplomatije EU predsedavao je danas Savetu EU, gde je ministre spoljnih poslova zemalja članica informisao o dešavanjima na administrativnim prelazima na severu KiM, kao i o razgovorima koje je sa regionalnim liderima imao na samitu EU i Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja i na marginama Saveta bezbednosti UN u Njujorku.

"Očekivao sam drugačiji rezultat"

Podsetimo, na Kosovu i Metohiji je posle jučerašnjih lokalnih izbora 17 opština dobilo gradonačelnike, dok će građani 21 opštine gradonačelnike birati u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati Srpske liste su pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nije uspelo da pobedi ni u jednoj opštini u prvom krugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu