"Šmit za RS ne postoji"

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zatražiće održavanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni će zatražiti održavanje sednice sa posebnim akcentom na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je srpski član Predsedništva i lider SNSD Milorad Dodik.

"Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš predlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske", rekao je Dodik posle sednice Izvršnog komiteta SNSD.

Istakao je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje isti.

"On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe da ga diskvalifikujemo u celosti i to ćemo i uraditi", rekao je Dodik.

Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Istakao je da se neće odlučivati u Predsedništvu BiH, PS BiH i Savetu ministara, osim u vezi se privremenim finansiranjem zajedničkih institucija.

Prema njegovim rečima, aktivnosti u vezi sa sednicom Parlamenta Srpske koordinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.

SNSD je odlučio i da ne nastavi rad u zajedničkoj komisiji za Izborni zakon BiH, jer nisu stvoreni uslovi da tamo radi i odbacuje se svako posredovanje.

"Kako prihvatiti posredovanje Palmera (američkog izaslanika za Balkan), koji dolazi iz zemlje gde su sumnjiva dva izborna kruga i sada nama treba da određuje šta treba da se radi?", upitao je Dodik i dodao da nema rešavanja pitanja u vezi sa Izbornim zakonom dok se ne sredi sveukupna situacija u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu