Inspektor SBPOK i pripadniku BIA određen pritvor

Suspendovanom inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću, pripadniku BIA M.K. i S. K. određen je pritvor do 30 dana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ londondeposit
Ilustracija: Depositphotos/ londondeposit

Oni se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina.

Pritvor im je odredio Viši sud u Požarevcu na predlog tužilaštva, saznaje Tanjug. Oni se terete za krivično delo prinuda u pokušaju. Uhapšeni su u akciji Uprave kriminalisticke policije, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije.

Sumnja se da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu, pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost. Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov, saopštio je MUP u subotu.

Stolić je inače bio uhapšen i 12. juna zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, jer je prema pisanju medija navodno prenosio operativne informacije "kavačkom klanu". U pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu