"Osvanuo" grafit tzv. UČK na kući u srpskoj opštini Klokot FOTO

Na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Kancelarija za KiM
Foto: Kancelarija za KiM

"Do ovog incidenta dolazi u danima kada se srpski narod na prostoru Kosova i Metohije suočava da snažnim pritiscima i brutalnim pretnjama Prištine, kada se Srbi privode i hapse zbog poštovanja Briselskog sporazuma i isticanja simbola Zajednice srpskih opština, koji se cepaju, prelepljuju i skidaju", navadeno je u saopštenju.

Očigledno je, ističu iz Kancelarije, da je na KiM dobrodošla zločinačka organizacija UČK, ali je ZSO zabranjena reč, iako je na formiranje Zajednice srpskih opština Priština stavila svoj potpis u Briselu, pre 3.080 dana.

"Političari iz Prištine, koji svojim jednostranim odlukama i zapaljivim antisrpskim izjavama direktno podgrevaju ovakve incidente, otvoreno se rugaju međunarodnoj zajednici i Briselu zbog nepoštovanja preuzetih obaveza", kaže se u saopštenju.

Kancelarija za KiM oštro je osudila najnoviji incident koji ima za cilj da zaplaši i otera Srbe sa svojih ognjišta, ali ističe da naš narod prepoznaje pozadinu ove poruke i neće nasesti na provokacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu