"O značaju vakcinacije Bajdenu pričao nevakcinisani premijer koji krši epidemiološke mere". Pogodite ko je

Podgorica -- Crnogorski portal CdM objavio spisak kontradiktornih izjava premijera Zdravka Krivokapića o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Izvor: CDM
Podeli
Tanjug/AP Photo/Armando Franca/Ilustracija
Tanjug/AP Photo/Armando Franca/Ilustracija

Prvo je rekao da je vernik, potom da onaj koji veruje ne može da se zarazi koronavirusom. Potom je kazao da je na nogama prebrodio koronu, a onda da ima veliki broj antitijela i da nema potrebe da se vakciniše. U jeku epidemije nije poštovao nijednu epidemiološku meru, navodi portal CdM.

Krivokapić, ističe se dalje u tekstu, na sahrani mitropolita Amfilohija nije nosio masku. Pričešćivao se iz iste kašike sa stotinama drugih vernika, a na onlajn sastanku koji je u sredu organizovao američki predsednik Džozef Bajden govorio je o izazovima koje je donela korona, sa posebnim osvrtom na vakcinaciju. "On se do danas nije vakcinisao", piše cenogorski portal.

Krivokapić je Bajdenu i svetskoj javnosti kazao sledeće: “U ovom trenutku, u Cnoj Gori je vakcinisano 41,7 odsto punoletnih građana. U tom smislu, zadovoljstvo mi je potvrditi da ćemo na nacionalnom nivou uspeti da ispratimo ono što je i globalni cilj ovog Samita – 70 odsto vakcinisane svjetske populacije, do septembra 2022. godine."

CdM zatim podseća i na neke ranije Krivokapićeve "konkretne" poruke o procentu vakcinisanih:

- 27. januar, onlajn sastanak sa austrijskim kancelarem Sebastijanom Kurcom: "Nadam se će do kraja aprila biti vakcinisano više od polovine stanovištva Crne Gore".

- Dva meseca kasnije, 25. mart: "U Crnoj Gori će do 15. juna biti vakcinisano 35 odsto stanovništva."

- 4. maj: Premijer Zdravko Krivokapić govorio da ne beži od vakcinacije, ali da trenutno ima imunitet na koronavirusa.

- 6. maj: Do kraja juna bi 30 odsto stanovništva moglo biti vakcinisano. "Uspjeli smo u kratkom periodu da obezbedimo dovoljan broj vakcina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu