Saslušan Srbin osumnjičen za napad u "Lastinom" autobusu; vozači se vraćaju kući VIDEO/FOTO

Policija u Nemačkoj potvrdila je da je saslušala državljanina Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u "Lastinom" autobusu držao taoce.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kraj drame u Lastinom autobusu: Nemačka policija uhapsila napadača

Kako prenose nemački mediji, nije poznato šta je rekao policiji, odnosno u kakvom se psihičkom i fizičkom stanju nalazi.

Portal "Bild" ranije je najavio da bi osumnjičeni trebalo danas da se nađe pred sudijom, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva

Vozači napadnutog "Lastinog" autobusa, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund–Beograd, vraćaju se u Srbiju, izjavio je danas direktor "Laste" Vladan Sekulić.

Sekulić je za Kurir rekao da se i dalje čeka zvaničan izveštaj nemačke policije o napadu.

"Sve je u najboljem redu, vozači su na putu ka Srbiji. Mi ne znamo šta se tačno dogodilo, čekamo da vozači dođu i da obavimo razgovor s njima", naveo je on.

Nemački mediji prenose da je 30-godišnji državljanin Srbije, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-godišnjeg putnika. On je 20-godišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede. Kada je došlo do napada, vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju nemačkih medija, napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan. Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize. Auto-put A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca. Nakon pregovora pregovaračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Nakon toga usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok-bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila ga. Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi. U međuvremenu je povređeni 20-godišnjak, koji je odvezen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraćaju drugim autobusom u Srbiju.

Inače, pošto se radilo o stranom autobusu, pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi „Bild“, izgovarao nesuvisle rečenice. Napadač je tvrdio da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu