Ministarstvo prosvete se oglasilo: Važilo je i prošle godine

Beograd -- Ministarstvo prosvete oglasilo se saopštenjem nakon pisanja medija da će i prvaci, ako u odeljenju imaju više kovid pozitivnih učenika, ići na onlajn nastavu.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/L Julia
Shutterstock/L Julia

"Odluka o prelasku na onlajn nastavu ukoliko je u odeljenju zaraženo više učenika važila je i prošle školske godine za učenike svih razreda. Dakle, nije reč o novini u odnosu na prošlu godinu", navelo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola koja je doneta u petak 17. septembra precizirani kriterijumi za organizovanje nastave u situacijama kada se pojave slučajevi infekcije kovid kod učenika u istom odeljenju.

"Ukoliko se u jednom odeljenju pojave dva ili više slučajeva infekcije, direktor škole organizuje rad u školi prema sledećim instrukcijama: Ukoliko se radi o odeljenjima sa 16 ili manje učenika, nakon pojave tri obolela učenika u odeljenju prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za to odeljenje;
Ukoliko se radi o odeljenjima sa 17 i više učenika, nakon pojave dva slučaja, to odeljenje se deli na dve grupe i nastavlja rad po drugom (kombinovanom) modelu nastave. Na grupe se potom primenjuje postupak za odeljenja sa 16 i manje učenika, odnosno nakon pojave nova tri obolela učenika u grupi prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za tu grupu", istakli su iz Ministarstva prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu