Zoran Milanović klevetao Vučića u Njujorku

Njujork -- Predsednik Zoran Milanović je u Njujorku na predavanju na Kolumbija univerzitetu klevetao Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kritikovao Evropsku uniju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto Tanjug/HINA/DARIO GRZELJ
Foto Tanjug/HINA/DARIO GRZELJ

Milanović je uoči današnje sednice Saveta bezbednosti održao predavanje na ovom univerzitetu i za Srbiju rekao da je "prepreka" i "najteže" to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić "bio jedan od najistaknutijih ratnih huškaca 90-ih", preneli su hrvatski mediji.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija "nema snažnu nameru" da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija "snažno trude i bore".

Dodao je da je Srbija pristupne pregovore započela 2014. godine i da je do sada otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Prema njegovim rečima zemje jugoistočne Evrope teže članstvu u EU, ali on ne misli da su sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju. Crna Gora je, kako kaže, najbliže EU sa 33 otvorena poglavlja, a Severna Makedonija je dobila status kandidatkinje EU-a 2005., godinu i po dana nakon Hrvatske, a Hrvatska je već osam godina članica EU-a.

"Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni su kandidati", rekao je Milanović.

Milanović je kritikovao Evropsku uniju koju je nazvao "najkompleksinijim političkim udruženjem u istoriji čovečanstva, koje vode birokrate, dok je za Hrvatsku najvažnije pitanje šta će biti sa EU u narednih 10 godina, kao i da se uspeh hrvatskog članstvo u Uniji meri samo izvlačenjem novca iz evropskih fondova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu