Kraj drame u Lastinom autobusu: Nemačka policija uhapsila napadača

Na međunarodnoj autobuskoj liniji "Laste" Dortmund-Beograd, na delu puta između Nirnberga i Inglostada, došlo je do incidenta.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Napadnut je autobus autoprevoznika "Lasta" iz Srbije.

Intervencijom specijalnih policijskih snaga drama je okončana, a napadač je uhapšen.

Putnik F.K. koji je ušao u autobus u Frankfurtu, fizički je nasrnuo na druga dva putnika. On je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika, ali je ostao u autobusu sa vozačima, dok su putnici uspeli da napuste autobus.

Vozači tvrde da je F.K. rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut.

Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Posle akcije tima za pregovore nemačke policije, usledila je intervencija specijalnih policijskih snaga koje su uhapsile napadača, objavili su nemački mediji.

Niko nije povređen tokom talačke krize i akcije policije, navode nemački mediji.

Autobus se kretao za Minhen.

Foto: shutterstock/ AstroStar
Foto: shutterstock/ AstroStar

Saobraćaj na auto-putu A9 bio je u potpunosti zatvoren za vreme talačke krize i policijske akcije.

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je večeras, nakon vesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika "Lasta", nemačku policiju koja je potvrdila da je uhapšeno jedno lice za koje se pretpostavja da je državljnim Srbije.

Kako je rečeno u toku je provera državljanskog statusa lica koje je, najpre napalo dva putnika, a potom držalo vozače autobusa kao taoce.

Svetla, kojim je helikopter sa neba osvetljavao mesto na kojem se nalazio autobus, na trenutak su ugašena, posle čega je usledio upad policije.

Čule su se tri detonacije nakon čega je usledilo hapšenje napaača, koji je bio naoružan.

Policija je saopštila da se, što se detonacija tiče, radilo o šok bombama koje su bačene.

Podsetimo, ovo nije prvi napad koji se dogodio u Lastinom autobusu. U autobusu na relaciji Dortmund–Beograd dogodio se napad na vozača kod Linca u Austriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu