Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za utorak u 10 sati hitnu Sednicu saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Pročitajte i:

Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

UŽIVO Digli se Srbi s Kosova; "Krenuli ka prelazima" VIDEO

Blindirana vozila i jedinice ROSU na Jarinju i Brnjaku VIDEO/FOTO

Glavna tema sednice biće dešavanja na Kosovu i Metohiji, saznaju "Novosti".

Kako se navodi, na stolu će biti analiza najnovijih napada na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i najnovija odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila kojom je vlast Aljbina Kurtija dovela Kosovo i Metohiju na rub novih sukoba.

Takođe, trebalo bi da bude reči i o opstrukciji Prištine da se primeni Briselski sporazum iz 2011. godine, odnosno sprovođenje ovih akata samo u delu koji odgovara Albancima. Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se i da će se razmatrati povlačenje Beograda i svih dosadašnjih dogovora, jer prištinska strana praktično nije ispunila nijednu odredbu niti obavezu.

Izbori "Novosti" da su na sutrašnju sednicu pozvani i načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i šefovi svih specijalnih jedinica naših oružanih snaga.

Podsećanja radi, jedinice ROSU pod naoružanjem i sa blindiranim vozilima došli su na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Igor Simić iz Srpske liste izjavio je za Televiziju Prva da su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU.

U međuvremenu, objavljen je dokument koji je izazvao tenzije u južnoj pokrajini.

Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU raspoređene na administrativnim prelazima kako bi oduzimale registarske tablice sa srpskim oznakama, piše da su u obavezi svi sa srpskim oznakama da ih zamene probnim kosovskim tablicama.

Sve u vezi sa dešavanjima na Jarinju i Brnjaku iz časa u čas pratite na Live Blogu B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu