"Vakcina = genocid"; "Globalisti preuzimaju svet"; "Piramide zla"; "Maske štete" - Zagreb 2021. VIDEO

Vakcina je genocidna, odvija se udruženi zločinački poduhvat vakcinacije, briselski globalisti preuzimaju svet, mogu se prepoznati po simbolima piramide zla.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Pročitajte još:

"Za dom spremni" i ustaške zastave na "Festivalu slobode" FOTO/VIDEO

Maske štete, što je dokazana naučna činjenica, novinari su crvi i svi mediji lažu, političari su izdali Hrvate, broj umrlih od kovida se proizvodi, a na tome se bogati Krizni štab i kovid-profiteri. Na delu je, ukratko, borba dobra i zla. Otpor je nužan.

To su bile neke od poruka koje su u subotu u 15 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića izrekli govornici i organizatori Festivala slobode. Na zagrebačkom protestu - koji dolazi nakon što su se slični protesti organizovali u Sloveniji, Austriji, Francuskoj i Grčkoj - po slobodnoj proceni, skupilo se nekoliko hiljada ljudi, a organizatori su rekli da očekuju barem 10.000 demonstranata. Većina medija procenjuje da se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo oko 3 hiljada ljudi.

"Ako nije barem toliko, onda nismo napravili ništa", rekla je osoba bliska organizaciji, prenosi "Jutarnji list".

Okupljeni uglavnom smatraju da je kovid-19 zloupotrebljen u političke svrhe i ne žele da učestvuju u agendi "novog normalnog". Složni su u mišljenju da "koronaški mediji namerno dezinformišu i da su novinari crvi".

Ali, ima različitih stavova. Tako je jedna bivša učiteljica, kako tvrdi, koja je dala otkaz kad su joj rekli da mora nositi masku na poslu, uverena da se "sprema uvođenje novog svetskog poretka" i da će uskoro zavladati, kako kaže, "agenda održivog razvoja".

"Održivi razvoj nije ono što mislite da jeste, nego je to uvođenje minimalca za sve, da se jedva održavamo, to je to - tumači. S druge strane, Mario Paradžik, demonstrant koji je došao na Trg sa suprugom u dresu fudbalske reprezentacije, nešto je umereniji u svojim stavovima. Kaže da protestuje zbog svoje dece.

"Ćerka mi je druga godina fakulteta, a još nije bila ni na jednom predavanju, jel' to normalno. Ko će joj vratiti te izgubljene godine mladosti?, pita se.

Na testu je bilo i političkih lica, a najviše njih iz Domovinskog pokreta. Tako se među demonstrantima provukao Zlatko Hasanbegović u društvu novinara Velimira Bujanca, a prisutni su bili i njegove stranačke kolege Igor Peternel i Stjepko Bartulica.

U danima pre protesta organizatori su pozivali na mirni i dostojanstveni protest pokušavajući da smire tenzije i one koji su putem Fejsbuka pozivali "na rat" i "borbu oružjem". Isto se i kao lajtmotiv ponavljalo na protestu koji je započeo Gundulićevom "Himnom slobodi", a nastavio se pesmama Thompsona, Olivera i grupe Colonia.

"Sloboda nam je evidentno oduzeta, mi smo pod diktaturom, okupacijom i agresijom. U toj agresiji oni koriste mnoga oružja, ali najrazornije je cepivo, genocidno cepivo svih koji učestvuju u zločinačkom poduhvatu cepljenja. Mi imamo pravo na samoodbranu. Ne zovem na nasilje, naše oružje je masovni otpor, treba nas biti još više", rekao je okupljenima Vilim Karlović, bivši branitelj.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Na prosvjedu se najglasnije skandiralo protiv medija i Plenkovića. U jednom trenutku okupljeni su počeli skandirati "Plenkoviću odlazi".

"Želim poručiti Srbima u Hrvatskoj da se ne daju izmanipulisati. Pupovac nije Srbin, baš kao što Plenković nije Hrvat. Takvi nemaju naciju, oni služe piramidi zla", rekla je, a te reči su dočekane gromoglasnim pljeskom. Redari su reagovali tek zbog jedne žene koja se odlučila okupati u Manduševcu. Kasnije je pozvana i policija, a ženi je pružena odgovarajuća lekarska pomoć i prevezena je u Kliničku bolnicu Dubrava.

Stipe Kutleša, filozof i fizičar, takođe je bio među govornicima. On je s govornice poručio:

"Ovo je vreme za akciju i borbu, a ne za propitkivanje. Mi se borimo protiv neoliberalnog fašizma i komunizma, protiv novog svetskog poretka. Kovidaški mediji nas etiketiraju kao teoretičare zavere i osobe niže inteligencije. Kovid-brojevi se proizvode po narudžbi, ali oni znaju da i mi znamo da oni lažu. Iživljavaju se na maloletnoj deci, to mogu samo kukavice i zločinci. Ovo je rat između dobra i zla", rekao je.

Od ostalih govornika pojavili su se Andrija Klarić, poduzetnik, trener fitnesa i bodi bildinga, Ivan Lovrinović, bivši saborski zastupnik i ekonomista, ali i lekarka Lidija Gajski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu