Užasne slike iz Perua - zemljotres razorio državu VIDEO/ FOTO

Peruanske vlasti saopštile su da je najmanje 40 osoba povređeno u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio sever zemlje, na granicfi sa Ekvadorom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema podacima bolnice u Sulani, povređeno je 35, a tri osobe, uključujući i jednu trudnicu, teže je povređeno u urušavanju objekata, dopk je još 10 drugih zadobilo je prelome, prenose lokalni mediji.

Šest osoba povređeno je i u regionalnoj prestonici Piuri, a predsednik Pedro Kastiljo napustio je vojnu paradu u Limi povodom obeležavanja 200 godina od Deklaracije o nezavisnosti i otputovao u ovaj grad, saopštila je njegova kancelarija.

Epicentar zemljotresa jačine 6,1 bio je na dubini od 36 kilometara nedaleko od grada Sulane, saopštio je Seizmološki centar Perua.

Agencija za civilnu odbranu izvestila je da je u zemljotresu 187 kuća oštećeno, od kojih šest njih više nije upotrebljivo za stanovanje, a potresi su se osetili u većem delu regiona, kao i u susednom Ekvadoru.

Peru se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, sa oko 128 aktivnih vulkana, gde se događaju najsnažnije seizmičke aktivnosti na svetu, a u proseku svake godine ima čak 200 manjih potresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu