Požar na Murtenici: "Nije svejedno kad vam bukti pred očima"

Nova Varoš -- Borba sa vatrenom stihijom na Murtenici u novovaroškom selu Negbine i dalje traje.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Požar je za sada lokalizovan sa tri strane, a plamen i dalje tinja na severoistoku. Sve vatrogasne ekipe su na terenu, preko 100 vatrogasaca i dva helikoptera učestvuju u gašenju.

Prema nezvaničnim informacijama, najbliža vatra je na 200 metara od kuća i za sada nisu ugrožena ni domaćinstva, ni stanovnici. Ipak, meštani su i ovu noć proveli u strahu.

"Iza nas je još jedna besana noć. Strepeli smo da se požar ponovo ne proširi, nije svejedno kad vam bukti pred očima. Smiruje nas činjenica da su na terenu vatrogasci i helipkopteri, to nam uliva nadu da će požar biti konačno ugašen. Jutros je situacija malo bolja“, rekla je za agenciju RINA Tanja Obućina iz sela Negbina.

Prema prvim procenama u požaru je do sada izgorelo nekoliko stotina hektara šume i niskog rastinja. Vatrogascima posao dodatno otežavaju nepovoljni vremenski uslovi i vetar koji rasplamsava vatru.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Pretpostavlja se da je uzrok požara udar groma, a najkritičnija situacija je u zaseocima Kuzeljevići, Perišići i Đenići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu