Plenković: U Knin neće cela vlada,a za Pelješki most su svi pozvani

Andrej Plenkovic najavio je da na obeležavanju vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu ove godine neće biti prisutni svi članovi Vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Za svečanost povodom spajanja Pelješkog mosta biće pozvani svi.

"Ove godine u Kninu neće biti svi clanovi Vlade, videćemo još. Prošle godine je bila jubilarna 25. godišnjica, bila je važna, nije nužno da svi clanovi Vlade budu svake godine", izjavio je Plenković na pitanje novinara hoće li na obeležavanje ove godine doći potpredsednik Vlade Boris Miloševic, predstavnik srpske nacionalne manjine, prenosi Hina.

Vezano za spajanje Pelješkog mosta, premijer je naglasio da je reč o važnom strateškom projektu oko kojeg treba svi da se okupe i da nije važno ko je prvi inicirao njegovu izgradnju, a da će Hrvatska time rešiti pitanje staro više od 300 godina.

Plenković je govorio i o situaciji u BiH i poručio da je Hrvatska za stabilnu i funkcionalnu BiH u kojoj se sva tri naroda dobro osecaju i da će raditi sve kako bi joj se pomoglo na evropskom i transatlantskom putu.

"Mi smo za celovitu BiH bez ikakvih i najmanjih naznaka o odcepljenju, a u ovom konkretnom slucaju govorim o Republici Srpskoj ”, naglasio je hrvatski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu