Vozaču mesec dana pritvora – plaše se da će pobeći iz Hrvatske FOTO

Zagreb -- Vozaču autobusa koji je doživeo nesreću u Hrvatskoj određen je istražni pritvor od mesec dana zbog opasnosti da će pobeći.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Shutterstock/Silent O
Shutterstock/Silent O

"Istražni sudija je odredio pritvor, odnosno istražni zatvor u trajanju od mesec dana zbog eventualne mogućnosti vozača da napusti Hrvatsku. On će biti upućen u zatvor. Danas se samo izjašnjavao o istražnom zatvoru, ali nije davao nikakav iskaz", rekao je zamenik županijskog državnog tužioca.

Ranije se pojavila informacija da je vozač zaspao za volanom, te da je to uzrok stravične nesreće.

"Ni u jednom trenutku mi nije rekao da je zaspao", rekao je advokat vozača dodajući da ne može da kaže šta mu je klijent tačno kazao.

Podsetimo, 52-godišnji vozač kosovskog autobusa, u čijem je prevrtanju u nedelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvetništvu u Slavonskom Brodu branio se ćutanjem.

Oko 06.20 sati u nedelju, policija je primila dojavu da se na auto-putu A3, kod Slavonskog Broda, dogodila nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o 10 poginulih, preneo je Index.hr.

"Situacija je vrlo teška i još je veliki broj životno ugroženih putnika u autobusu", rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Osumnjičeni 52-godišnji vozač kosovskog autobusa, u čijem je prevrtanju poginulo 10 osoba, u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, izvestili su iz Županijskog državnog odvetništva u Slavonskom Brodu u ponedeljak.

Autobus je izletio i prevrnuo se na desnu bočnu stranu, pri čemu je poginulo 10 osoba, 10 je povređeno, a reč je o teškim telesnim povredama ili teškim telesnim povredama opasnima po život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu