"Tražićemo pomoć od Putina"

Šef Krima Sergej Aksjonov saopštio je da namerava da se lično obrati predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

On će zatražiti pomoć radi otklanjanja posledica stihije i isplate kompenzacije onima koji su pretrpeli gubitke usled nepogode, preneo je "Sputnjik".

"Danas ćemo sa štabom razraditi sve, do 19.00 časova će biti poznato ko će gde podnositi prijave o nadoknadi štete... Nakon što odredimo razmere štete obavestiću lidera države – tražićemo, najverovatnije, finansijsku pomoć", rekao je Aksjonov za kanal "Krim 24".

Kako je rekao, situacija u gradu Kerč je i dalje teška, pojedine ulice su i dalje poplavljene, a u nekima dubina vode dostiže i jedan metar.

Aksjonov ističe da će u gradu biti mobilizovani svi potencijali za čišćenje kuća i stanova. Svim oštećenima će biti isplaćene nadoknade, čim se utvrdi šteta.

Prema rečima šefice administracije grada Jalte Janine Pavlenko, u poplavama na Jalti nema žrtava, ali je povređeno osam osoba.

Kako je saopšteno, autobusi i trolejbusi između Jalte i drugih gradova privremeno neće saobraćati.

Podsetimo, na Jalti je noćas pala nezapamćena kiša. Pljuskovi su počeli posle ponoći i ne jenjavaju, olujni potoci blata slivaju se na ulice. Proglašena je vanredna situacija u nekim oblastima. Bez struje je ostalo 2.700 ljudi. Zbog vodene stihije privremeno će biti prekinuto vodosnabdevanje Jalte.

Snažno nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je juče istok Krima. Zbog poplava je proglašena vanredna situacija na celom poluostrvu. Najviše je pogođen Lenjinski rejon – Kerč i selo Priozernoje. Ranije je saopšteno da je nivo vode u poplavljenim rejonima Kerča protekle noći opao za 1,5 metara, do 40 do 80 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu