Stigao Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden sleteo je u Ženevu, gde će se sutra sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL
EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE / POOL

Bajden je u Ženevu sleteo u 16.16 časova po lokalnom vremenu.

Visoki zvaničnik Bajdenove administracije izjavio je da ne očekuje velike rezultate nakon prvog samita predsedniak Bajdena i Putina.

"Ne očekujemo brojne rezultate nakon ovog samita", rekao je ovaj američki zvaničnik u trenutku dok je Bajdenov predsednički avion Er fors 1 sletao u Ženevu, prenosi Rojters.

Ovo će biti prvi zvanični susret Putina i Bajdena, kao dvojice predsednika i prvi od kada je Bajden svog ruskog kolegu nazvao ubicom, a Putin mu odgovorio da se pogleda u ogledalo.

Poslednji put Putin i Bajden sastali su se pre 10 godina, dok je Bajden bio potpredsednik SAD. Na prvom sastanku učestvovaće Bajden, Putin, američki državni sekretar Entoni Blinken i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Na sastanku koji će potom biti održan učestvovaće delegacije od pet članova sa svake strane, pored Bajdena i Putina.

Američki zvaničnici saopštili su da očekuju da pregovori traju četiri do pet sati, a možda i duže. Kako prenosi Si-En-En, Bajden i Putin će održati odvojene konferencije za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu