Na osnovu Vučićeve direktive jutros dignuto više od 15.000 vojnika FOTO

Beograd -- Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, rano jutros počela je združena vežba "Munjeviti udar 2021".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Na osnovu direktive vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, rano jutros je otpočela provera borbene gotovosti komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije", navedeno je u početku saopštenja prosleđenog medijima.

Provera se, kako se dalje navodi, realizuje kako bi se utvrdio dostignuti nivo operativnih sposobnosti Generalštaba, komandi i jedinica za izvršenje dodeljenih zadataka, a otpočela je uzbunjivanjem više od 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Jutrošnje aktivnosti predstavljaju uvod u Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Republike Srbije u sadejstvu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Tokom vežbovnih aktivnosti biće realizovano više taktičkih vežbi i taktičkih vežbi sa bojevim gađanjem, a najkompleksnija će biti združena vežba sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, koja će se održati 27. juna na privremenom poligonu 'Pešter'. Tada će se državnom rukovodstvu prikazati odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije", navode iz Ministarstva odbrane.

Još se dodaje i da će na kraju vežbe, 28. juna, biti organizovan otvoreni dan u Kragujevcu, kada će građani biti u prilici da pogledaju prikaz najnovijih sredstava ratne tehnike Vojske Srbije i sredstava iz razvoja,

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu