Bajden nazvao Putina "autokratom"; Stigao odgovor šefa Kremlja

Moskva -- Nakon što je Bajden nazvao Putina "autokratom", jedan novinar pitao je ruskog predsednika da to prokomentariše.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Putin: Zamislite da mi pošaljemo vojsku do vaših granica

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu američkog kolege Džoa Bajdena, koji ga je nedavno nazvao "autokratom", rekavši u intervjuu za televiziju En-Bi-Si da se to predstavlja javnosti onako kako se smatra celishodnim za vladajuću elitu u određenoj zemlji.

Tokom intervjua Putinu je postavljeno pitanje o samitu sa američkim predsednikom, pre kojeg se Džo Bajden sastaje sa liderima Grupe 7 i evropskih država.

Novinar je primetio da se "to predstavlja kao pokušaj okupljanja brojnih svetskih demokratija, a da će se sada Bajden sastati sa predsednikom Rusije, koji je predstavljen kao diktator, autokrata".

"Ne znam, neko se služi takvim manirima, neko na drugačiji način gleda na razvoj situacije i na vašeg pokornog slugu. Sve to se predstavlja javnosti tako kako se smatra celishodnim za vladajuće klase u određenoj zemlji", izjavio je ruski lider.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden, koji će se susresti sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi 16. juna, izjavio da ne može da da garancije da će uspeti da promeni stavove Rusije, pritom nazvavši svog ruskog kolegu "autokratom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 455 idi na stranu