Pripremo ročište za "Jovanjicu 2", Svi optuženi se izjasnili da nisu krivi

Beograd -- Svi optuženi u procesu poznatom kao Jovanjica II, danas su se na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu izjasili da nisu krivi, saznaje Tanjug.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com

Među okrivljenima je i pet pripadnika BIA i MUP-a, a proces se odvija u Specijalnom sudu u Beogradu.

To suđenje je trebalo da počne 6. maja, ali je odloženo jer se branioci trojice okrivljenih nisu pojavili.

Takozvana "Jovanjica 2" je drugi postupak za slučaj zaplene gotovo četiri tone droge na imanju "Jovanjica" u okolini Stare Pazove, još u novembru 2019. godine.

Inače, u ovom postupku sudi se i pripadnicima bezbednosnih službi, što za deo javnosti, kako prenose mediji, predstavlja pokazatelj da proizvodnja opojne droge na "Jovanjici" nije bila moguća bez znanja države i njenih službi.

Kako je ranije objavljeno, optužnicom se u ovom slučaju okivljeni terete za više krivičnih dela, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kao organizator je optužen Predrag Koluvija, a sudi se i policajcu Milanu Kendiji, bivšem načelniku Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova, Zoranu Baštovanoviću, bivšem šefu odseka za Beograd Odeljenja za korupciju, kao i radnicima BIA Radovanu Bojoviću, Alekandru Tošiću i Branislavu Radovanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu