Kurti je paranoičan?

Savetnik bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija, Adilj Behramaj oštro je reagovao na izjave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On je u Skupštini tzv. Kosova gde je pred poslanicima naveo da su „hapšenje Đurića, zaustavljanje srpskog voza i Tačijeva šetnja Gazivodama bile akcije u koordinaciji srpskih i prištinskih vlasti“, navodeći da „se takva paranoja stvara samo u umu kukavice, koja nije u stanju da spreči ilegalnu liturgiju u srcu Prištine“, prenosi Ljajmi.

Behramaj je Kurtija nazvao poslušnim autonomašem i naglasio da su se istom logikom vodili i oni koji su Adema Jašarija, zbog sopstvenog straha od njegove hrabrosti i junaštva, ga nazivali izdajnikom.

"Paranoja Aljbina Kurtija da je hapšenje Đurića, zaustavljanje voza i šetnja predsednika Tačija Gazivodama akcije izvedene u koordinaciji sa Srbijom, pokazuje da je Kurti poslušni autonomaš, ali i duhovni dezerter. davnih 90-ih ljudi su sa istom logikom Adema Jašarija nazivali izdajnikom. Pokoravanje naroda Srbiji bilo je veće od spremnosti Adema Jašarija na uzvišenu žrtvu. Takva paranoja stvara se samo u umu kukavice, koja nije u stanju da spreči ilegalnu liturgiju u srcu Prištine", naveo je Behramaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu