"U Briselu je zakazan sastanak o dijalogu, a ne nastavku dijaloga"

Priština -- Premijer Kosova Aljbin Kurti je na sednici Skupštine Kosova, odgovarajući na primedbe iznete u diskusijama lidera opozicionih stranaka DSK, DPK i ABK.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pročitajte još:

"Kurti nije spreman za dijalog sa Srbijom"

"Kurti to zna, kao i Vučić"

Istakao je da ne može pred poslanicima da iznese platformu za dijalog sa Beogradom jer je za naredni utorak zakazan sastanak za dogovor o dijalogu "a ne nastavak dijaloga".

On je rekao da će se u Briselu razgovarati "o greškama koje su prethodne vlade i učesnici u dijalogu uradili" i da stoga nije potrebno usaglašavati kosovsku platformu za dijalog, kada još nije poznata njegova agenda.

"Zamoljen sam da dođem ovde da iznesem platformu za dijalog, ali tako nešto ne bi bilo u redu jer je utorak sastanak za dijalog, a ne nastavak dijaloga.

Bilo koja platforma za novi dijalog bila bi pogrešna pre sastanka za novi dijalog. Bilo koja platforma nije prvi korak pre sastanka, jer i ako se ona uradi i prihvati to će biti za dijalog čija je agenda još uvek nepoznata", rekao je Kurti.

Kazao je da je njegov zadatak da štiti interese Kosova i da "branim interese Republike Kosovo kao premijer" a ne samo u interesu stranke, Pokreta Samoopredeljenje, čiji je predsednik.

"Ne bežim od dobro pripremljenog dijaloga, ne bežim sa sastanaka i žao mi je što me za to optužuje neko Ramuš Haradinaj ko je dijalog prepustio bivšem predsedniku u vreme kada je prigrlio projekat razmene teritorija", kazao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu