"Na početku da se izvinim... ali on je obična seoska lažovčina"

Banjaluka -- Bivši član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kazao je za predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je "najobičnija seoska lažovčina".

Izvor: klix.ba
Podeli
EPA-EFE DOMENIC AQUILINA
EPA-EFE DOMENIC AQUILINA

"Na početku želim da se izvinim javnosti Republike Srpske zbog rečnika koji mi inače nije svojstven i za kakav sam se uvek svojim primerom trudio da ne dominira javnim prostorom, ali s nekim ljudima se očigledno ne može drugačije. Zatim ću reći jednu jedinu istinu - Milorad Dodik je najobičnija seoska lažovčina", rekao je on, prenosi Klix.ba.

Prema njegovim rečima, Dodik se "u vlastite kučine i laži, pokušavajući na druge svaliti odgovornost za svoje postupke".

Inače, ova izjava dolazi kao reakcija na izjavu Dodika da američka vojska izvodi vojnu vežbu po odluci Ivanića.

"Nema nijedne odluke koju sam ja doneo, a tiče se vežbe na Manjači. Da postoji, ne sumnjam da bi je Dodik odavno predstavio javnosti", kategoričan je Ivanić.

On kaže da je sve jasnije koliko je Dodik obmanjivao srpski narod.

"Istorija će pokazati i da je zahtev za članstvo u NATO podneo Dodik, da u on u NATO štab šalje godišnje nacionalne planove za članstvo, odnosno ANP ili Program reformi, kako mu tepaju, i da je on doveo američke vojnike da marširaju Manjačom. U tome mu nikakve laži neće pomoći", kaže Ivanić.

Ivanić ističe da, ako Dodik svesno laže, to pokazuje njegovu političku nemoć: "Ali ako je sam sebe uverio u svoje laži, onda to više nema puno veze sa politikom, nego je to već slučaj za medicinu. Nažalost, u toj fazi završe svi diktatori koji sebi daju božansku ulogu i značaj, a Dodik je to sebi umislio", zaključuje Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu