Brnabićeva: Nadam se da će taj non pejper biti bolji VIDEO

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Briselu sa izvestiocem Evropskog parlementa za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šeficom Delegacije EP za Srbiju Tanjom Fajon.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Sastanak je održan u Ambasadi Srbije u Belgiji.

Premijerka i evroparlamentraci razgovaraju o evrointegracionom putu Srbije, ali i o nastavku druge faze međustranačkog dijaloga.

"Imala sam zanimljive sastanke", kaže na početku premijerka Brnabić i dodaje da je veliki posao završila.

Teme su bile reforme Srbije, ali i dijalog sa Prištinom.

Na pitanje šta očekuje kada je u pitanju izveštaj o vladavini prava, ona navodi da je optimista.

"Mi smo u mandatu ove Vlade mnogo uradili, to je naš prioritet", ističe i dodaje da je prva tačka i puna implementacija medijske strategije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da u EU postoji frustracija zbog toga što je prvi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine pomeren, a zbog Prištine, i dodala da se nada da će prvi sastanak biti zakazan tokom juna.

Brnabićeva je novinarima u Briselu, gde je imala sastanke sa Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom, Miroslavom Lajčakom i Žosepom Boreljom, kazala da je tokom razgovora sa evropskim zvaničnicima ponovila da je Beograd spreman za dijalog i da smatra da je dijalog u najboljem interesu i za Beograd i za Prištinu.

"Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine i ne samo ljudi koji žive na KiM, već u interesu čitavog regiona", kazala je Ana Brnabić.

Ističe da je dijalog i normalizacija odnosa jedna od stvari od koje zavisi regionalna stabilnost.

"Mnogo radimo i nadam se da će taj non pejper u oblasti vladavine prava biti bolji nego što je bio ranije, očekujem bolji izveštaj. Mi ćemo nastaviti da radimo jer radimo to zbog naših građana, a tako ćemo biti bliži i EU", poručila je premijerka.

Radna večera lidera Zapadnog Balkana

Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će večeras prisustvovati radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana.

Domaćin večere je visoki predstavnik EU Žosep Borelj, koji ovim skupom želi da nastavi tradiciju neformalnih sastanka najviših zvaničnika iz regiona, koju je započela nedašnja šefica diplomatije EU Federika Mogerini.

Premijerka Brnabić će se pred večeru, koja je planirana za 20.30 časova, prvo sastala sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šeficom Delegacije EP za Srbiju Tanjom Fajon.

Oko 19 časova, u sedištu Evropske spoljnopolitičke službe, premijerka Srbije imala je razgovor sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon toga planiran je i bilateralni susret Ane Brnabić sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom.

Ranije je najavljeno da se očekuje da se premijerka Srbije iz Brisela obrati medijima oko 20 časova i posle zajedničke večere sa premijerima Albanije, Severne Makedonije, predsedavajućim Veća ministara BiH i premijerom tzv. Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu