Erdogan: Zaustavite masakr

Ankara -- Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan zatražio da se hitno prekine izraelski "masakr" nad Palesticima, prenela je agencija AFP.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Turkish Presidency via AP
Tanjug/Turkish Presidency via AP

Kako se navodi, Erdogan je danas telefonom razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, a tokom tog razgovora zatražio je prekid, kako je rekao, masakra koji Izrael sprovodi nad Palestincima.

"Celo čovečanstvo bi trebalo da se ujedini protiv okupatora Izraela, koji ne okleva da napadne i svetilišta", izjavio je tokom tog razgovora Erdogan.

Pročitajte još i:

Pojavio se snimak: Bačena bomba koja je zabranjena i od koje se topi ljudsko meso VIDEO

UŽIVO Oglasile se sirene, sravnjena zgrada; "Ovo je četvrti rat" FOTO/VIDEO

"Ukoliko međunarodna zajednica ne kazni sankcijama Izrael koji čini zločin protiv čovečnosti, Palestinci će i dalje biti masakrirani", rekao je Erdogan.

Erdogan već nekoliko dana vodi razgovore sa stranim liderima i velikodostojnicima u nastojanjima da se zaustavi velika izraelska ofanziva na pojas Gaze.

Od 10. maja je ubijeno 197 Palestinaca, uključujući najmanje 58 dece, a više od 1.200 osoba je ranjeno. Na izraelskoj strani je ubijeno 10 osoba, uključujući jedno dete, a 294 osobe su ranjene u raketiranjima iz pravca Gaze.

Kako je saopštilo tursko predsedništvo, Erdogan je rekao da "izraelski okupator, koji blokira pristup džamiji al-Aksa i crkvi Svetog groba (u istočnom Jerusalimu), ubija nedužne civile na palestinskoj zemlji". "Ovo varvarstvo takođe ugrožava regionalnu bezbednost", ukazao je on.

Papa je u nedelju upozorio na "spiralu smrti i uništenja" u sukobima na Bliskom istoku, ocenjujući da su gubici nevinih života "užasni i neprihvatljivi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu