Krivokapić zapretio Đukanoviću: "Nećete se moći sakriti"

Podgorica -- Nakon odluke da DPS bojkotuje Skupštinu, oglasio se i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Izvor: RTCG
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Pročitajte još i:

Milo Đukanović objavio bojkot

On je zapretio predsedniku Crne Gore da će "dokazi o njihovom tridesetogodišnjem radu biti dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama", te da se "neće moći sakriti nijednim saopštenjem".

Krivokapić je tako reagovao posle saopštenja DPS u kom pozivaju premijera da „ukoliko poseduje dokaze o umešanosti bilo koga iz DPS u genocid u Srebrenici, to momentalno prosledi relevantnim institucijama.

Iz DPS su naveli da Krivokapić „iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameć

DPS je na taj način odgovorio na Krivokapićeve navode da „Milo Đukanović i njegovi bivši koalicioni partneri pokretanjem tog pitanja u parlamentu stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana“, te poručio DPS-u da „svog šefa pitaju gde je bio i šta je radio 90-tih, a ne njegovu vladu“.

„Svojim nepotpisanim saopštenjem, kako i priliči DPS-u, večitim kukavicama lične politike koju čak i oni odbacuju, u bledom pokušaju odbrane onoga što je neodbranjivo, politike koju je svet video i koju na ovim prostorima pamte svi, DPS uzalud pokušava da spere svoju ratnu prošlost intrigarenjem po biografijama ljudi koji Crnoj Gori ne duguju ništa, a kojima DPS duguje sve“, navodi se u reagovanju premijera Zdravka Krivokapića, prenosi RTCG.

Kako ističe, Skupština Crne Gore već je 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine.

„Jedino što je postalo očigledno je da savest DPS-a, i gospodina koji se krije iza nepotpisanog saopštenja svoje partije, nije mirna, kao što je očigledno i da isti ni sami ne veruju u sadržaj toga teksta, pa hoće da im aktuelna vlast umiri savest i spasava političku čast. Sa nama, gospodo, nema pregovora i nema trgovine ni sa jednom jedinom žrtvom, nastalom upravo vašom politikom 90-tih. Ni čast ni savest niko vam ne može spasiti, jer vi niste spasavali narode SFRJ, nego ste ih ili predvodili u pogibije, ili njihove pogibije pomagali gorivom, oružjem i deportacijom“, navodi se u reagovanju Krivokapića.

Što se tiče navoda da glorifikuje Aleksandra Vučića i njegove podvige prema Srebrenici, odgovorio je da poklonjenje žrtvama nije glorifikacija.

"Vi bi, gospodo iz DPS-a, trebalo da se izvinite porodicama žrtava, jer ste opet i opet pokazali da vam je političko važnije od državničkog držanja, da vam je populizam preči od mirnog počivanja srebreničkih žrtava i mira koji njihove porodice nalaze boreći se da nastave život bez najvoljenijih. Potpisali se ili ne, svako vaše saopštenje, gospodo iz DPS-a, rukopis je i rukodelo vašeg šefa, pa mu još ovim odgovaram: Dokazi o tridesetogodišnjem radu nose prvo njegovo ime, pa onda redom jasna imena i prezimena. Svi ti dokazi biće dostavljeni i do detalja ispitani pred reformisanim i slobodnim institucijama od kojih se nećete moći sakriti nijednim saopštenjem. Ostale kvalifikacije stavljam vama na Obraz, vama priliče, ne meni, niti ikome iz nove vlasti“, naglašava Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu