Uhapšen sin poznatog fudbalskog sudije zbog brutalnog prebijanja mladića; "Udarali su ga drvenim letvama"

Uroš Vujović (22), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića, uhapšen je danas zajedno sa Nemanjom Toprekom (23) zbog brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22).

Izvor: B92, Blic
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Chubakaster
Ilustracija: Depositphotos/Chubakaster

Napad se dogodio 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

Prema navodima "Blica", napadači su se dosad krili u Republici Srpskoj.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a onda će biti izvedeni pred tužioca.

Kako nezvanično saznaje "Blic", terete se za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Obojica su odranije poznati policiji, imaju više prijava za nasilničko ponašanje i nanošenje teške telesne povrede.

"Tukli su ga nogama, rukama i letvama. Momak je zadobio teške povrede, imao je sreće što je ostao živ", rekli su ljudi bliski istrazi.

"Skinuli su mu farmerice i veš, pa su ga udarali drvenim letvama"

U zapisniku prijave koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen stoji da su ga osumnjičeni pretukli u klupskim prostorijama FK Vojvodine, odnosno svečanom klupskom salonu, koje je dato na raspolaganje navijačima, a navodno, uprava kluba je odbila da stavi kamere u službene prostorije Vojvodine.

Svetlo u sobi bilo je ugašeno, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena.

"Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest", stoji u zapisniku.

Ćulum je pokušao da pobegne, ali mu napadači to nisu dozvolili i nastavili su da ga tuku. Kada je konačno u tome uspeo javio se u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice.

Napadači su inače "vođe" navijača Vojvodine i saradnici Slobodana Milutinovića Snajpera, poznatog kao bivšeg telohranitelja nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, koji se našao na čelu navijača Vojvodine, "Firmaša".

Milutinović je uhapšen na Jahorini u Republici Srpskoj, u jednom hotelu, 3. marta ove godine, ali je ubrzo pušten nakon kriminalističke obrade i nepostojanja osnove za dalje zadržavanje. Priveden je zbog navodno nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te drugih krivičnih dela.

Na njega je čak tri puta pokušan atentat postavljanjem eksploziva pod automobile.

Milutinović je do pre mesec i po dana bio i član Upravnog odbora FK Vojvodina, ali je podneo ostavku.

"Povodom višemesečnih negativnih spekulacija u medijima u vezi sa aktuelnom situacijom u tom klubu, koje su, potpuno iracionalno povezivane i sa članstvom Slobodana Milutinovića u Upravnom odboru kluba, on podnosi neopozivu ostavku na funkciju člana Upravnog odbora", saopšteno je tada na sajtu FK Vojvodina, prenosi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu