Vučić: Trgovali ljudskim dušama južno od Ibra; U teškoj smo poziciji

Srbija se nalazi u veoma teškoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije nakon sednice Saveta za naconalnu bezbednost.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: TV B92
Printskrin: TV B92

Pročitajte još:

UŽIVO Vučić: Izbrojani su vam dani na slobodi, odgovor će biti nemilosrdan

"Molim vas kao boga da se vakcinišete"

Pitanje Kosova i Metohije bilo je prvo na dnevnom redu sednice, a kako je rekao, ne želi da kaže u bezizlaznoj poziciji, ali je u veoma teškoj po tom pitanju.

"Očekujemo nastavak dijaloga početkom maja, bićemo spremni za taj dijalog. Od Srbije se očekuje na zapadu da bude ta koja će da prihvati nezavisnost Kosova i da je to suština samog procesa", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je kazao da će štiti državne i nacionalne interese i da će čuvati "ono što možemo da čuvamo i ono što do sada nismo uspeli da izgubio".

"Govorili smo o poziciji našeg naroda na KiM i kako možemo da pomognemo. Ono što su Albanci pokušali je da naprave razdor među Srbima, nešto su uspeli da postignu kupovinom ljudskih duša južno od Ibra, a na severu apsolutno ništa", rekao je on.

Dodao je da je razlog tome što ljudi lošije žive na jugu, pa će biti donete mere da im se pomogne.

Napomenuo je da će inistirati na sprovođenju Briselskog sporazuma, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

"Pozivamo se na reči Lajčaka da to što je dogovoreno mora biti ispunjeno", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 73 idi na stranu