"Prestanite cmizdriti. Koliko ćete kukati zbog korone?"

Brazilija -- Predsednik Brazila poručio građanima da prestanu da cmizdre zbog korone, a zatim je i kritikovao mere uprkos velikom broju novih slučajeva i smrti.

Izvor: index.hr
Podeli
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres
Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Komentar predsednika Žaira Bolsonara stiže u danu u kom je u Brazilu zabeležen rekordan rast broja umrlih u periodu od 24 sata, navodi INdex.hr i dodaje da se Brazil suočava s najgorom fazom pandemije dosada, dok su bolnički sistemi širom zemlje u velikoj krizi.

U Brazilu ne postoji jednisntven sitem epidemiološkoh mera, vć veliki gradovi i savezne države imaju autonomiju po tom pitanju.

Brazilski ministar zdravlja izjavio je da je do sada od koronavirusa umrlo više od 260.000 ljudi, što je druga najveća brojka u svetu nakon Sjedinjenih Američkih Država.

U četvrtak je umrlo još 1.699 ljudi, što je malen pad u odnosu na sredu kad je umrlo 1.910 ljudi. Istovremeno, prijavljena su još 75.102 nova slučaja. To je drugi najveći dnevni rast novozaraženih od početka pandemije.

Ogroman rast novih slučajeva Brazilci pripisuju širenju nove, zaraznije varijante virusa za koju se smatra da je krenula iz amazonskog grada Manausa.

Ali, na sve to, brazilski predsednik uporno umanjuje ozbiljnost koronavirusa. "Prestanite cmizdriti. Koliko ćete kukati zbog korone?" rekao je on na jednom događaju pa dodao: "Koliko ćete ostati kod kuće i živeti u zatvorenom? Niko to više ne može da izdrži. Žao nam je smrti, ali ponavljam, treba nam rešenje za ovo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu