Haos širom Mjanmara: Masovna hapšenja, suzavac, meci, ima i poginulih VIDEO

Najmanje četiri demonstranta su poginula, a nekoliko je ranjeno kada je policija pokušala da razbije protest protiv vojnog udara u više gradova u Mjanmaru.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ NYEIN CHAN NAING/
EPA-EFE/ NYEIN CHAN NAING/

U Mjanmaru policija silom rasteruje demonstrante

Tokom sukoba u Jangonu poginula su dva demonstranta, a nekoliko je ranjeno u Jangonu i Mjingjinu, preneli su očevici i mediji.

Takođe u Mandaleju, drugom po veličini gradu u Mjanmaru poginule su još dve osobe, prenosi Rojters.

Najmanje 24 osobe poginule su sukobima posle vojnog udara 1. februara, a uhapšeno je oko 300 demonstranata. Protesti traju od 1. februara kada je vojna hinta svrgnula civilnu vladu.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u nekim gradovima upotrebila i prave metke, a jedna osoba je poginula. Više osoba je povređeno.

Novi protesti održani su nakon najnasilnijeg vikenda na ulicama Mjanmara od početka demonstracija 1. februara.

Policija je upotrebila silu i masovno je hapsila demonstrante, a nezvanično je najmanje 18 osoba uhapšeno samo u nedelju.

Novinska agencija AP navodi da je teško utvrditi detalje sa protesta, posebno u manjim gradovima. Većina informacija nije potvrđena zvanično, ali ljudi na drištvenim mrežama i lokalni mediji dele fotografije i snimke koji ih potvrđuju. Incidenti u manjim gradovima verovatno prolaze neprimećeno, piše AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu