Zemljotres u Hrvatskoj: "Operacija uspela, a pacijent mrtav"; "Razumem da Medved nije Supermen"

Glina -- Hrvatska seizmološka služba saopštila da je jutros u 05.37 sati registrovan prilično jak zemljotres magnitude 4,2 stepena po Rihteru, sa epicentrom kod Gline.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ANTONIO BAT
EPA/ANTONIO BAT

Evropsko-mediteranski seizmološki centar navodi da je jačina potresa bila 4,1 stepen po Rihteru, a epicentar sedam kilometara od Gline.

Kako navodi EMSC, epicentar je bio na dubini 10 kilometara, a podrhtavanje tla se osetilo i u Zagrebu.

"Čulo se kao udarac i onda je počelo da se ljulja. Opet onaj glupi osećaj i zvukovi škripanja prozora i vrata po stanu", napisala je čitateljka portala 24sata.hr.

Klix.ba prenosi da se zemljotres osetio se i na severozapadu Bosne i Hercegovine.

"Uzdrmao nas je"

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, rekao je za N1 da ih je snažno uzdrmao jutrošnji potres, ali ističe da značajnije štete nisu zabeležene. “Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osetili smo kako padaju preostali delovi grada. Vatrogasni zapovednik nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banovine”, dodao je.

Dumbović je upozorio da građani nisu zadovoljni tempom pomoći, sve im izgleda sporo.

“Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mesta, trebaju im pomaci, treba da osete da vraćamo život gradu”, naveo je.

"Operacija uspela, a pacijent mrtav"

Ističe da financijskih sredstava za preduzetnike nemaju.

“Tu je ključ cele priče. Bojim se da će biti operacija uspela, a pacijent mrtav. Politika se najviše bavi kampanjom sad, onda možete misliti koliko će se raditi. Razumem da ministar Medved nije Supermen i da je zatrpan obvezama, no trebaju nam operativci, koji su tu”, rekao je Dumbović..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu