Nova rampa iz Prištine; "Apsurdno" FOTO

Priština -- Članovi Rukometnog kluba "Arilje" vraćeni su sa prelaza Jarinje sa Kosovom gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici.

Izvor: B92, Kosovo online
Podeli
Foto: Shutterstok/Dmitrijs Kaminskis
Foto: Shutterstok/Dmitrijs Kaminskis

Utakmica odloženog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča - RK Arilje zakazana za danas u 15h nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje.

Kako se navodi u saopštenju RK Arilje, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

"Očekujemo odluku Rukometnog Saveza Centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom", kaže se u saoošptenju RK Arilje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila

U saopštenju vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju se ocenjuje da je to "brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja", kao i da se nijednim dokumentom ne predviđa obaveza sportista iz centralne Srbije da šalju obaveštenja ili traže dozvolu za ulazak na KiM zbog mečeva.

"Apsurdno je i potpuno netačno obrazloženje koje je dato rukometašima iz Arilja na administrativnom prelazu, da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju Kosova i Metohije ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini", navodi se u saopštenju.

Kancelarija je dodala i da je reč o "anticivilizacijskom činu" kojim se "umesto vrednosti sportskog duha i fer pleja, nameće politika zabrana i barijera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu