"Bili su blagi prema njemu, jer je Albanac"

Tuzi -- Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić izjavio je danas da je nastup predsednika Opštie Tuzi Nika Đeljošaja bio preteran.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphoto/ Xload
Ilustracija: Depositphoto/ Xload

Pročitajte još:

Epilog drame u Tuzima: Zatvoreno

To tim pre, kaže Leposavić, što je Đeljošaj prošle godine, u istoj situaciji prema prethodnoj vlasti, njegov stav o ovom pitanju bio sasvim različit.

U saopštenju dostavljenom medijima, Leposavić kaže da su državni organi bili blaži prema Đeljošaju jer je predstavnik nacionalne manjine.

"Iz tog i drugih razloga, ocena ove situacije i stav koji je zauzeo predsednik vlade Zdravko Krivokapić su opravdani. Istovremeno, treba imati u vidu da zdravstvene mere i restrikcije traju već godinu dana, a sa njima i ekonomske teškoće koje posebno trpe mali privrednici, ugostitelji i grđani- preduzetnici", naveo je Leposavić.

Kao posebno važnu činjenicu je istakao da je Đeljošaj opozicioni lider koji predstavlja nacionalnu manjinu, zbog čega njegovi politički stavovi i izjave moraju biti tolerisani više nego što bi to uobičajeno bio slučaj, a njegova sloboda izražavanja šire garantovana.

"Budući da gospodin Đeljošaj zastupa interese i prava građana Tuzi i svojih sunarodnika, želimo da verujemo da nije imao za cilj da izazove nestabilnost državnih institucija, jer bi to bilo krajnje neodgovorno prema svim građanima uključujući i meštane opštine Tuzi i njihove interese i potrebe”, istakao je, između ostalog, Leposavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu