Vučić se obratio nakon razgovora sa Srbima s KiM: Oni moraju tamo da ostanu VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić završio sastanak u Kuršumliji sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Screenshot/ TV B92
Screenshot/ TV B92

Predsednik Srbije je, obraćajući se medijima, najpre rekao da se zahvaljuje Srbima na strpljenju i da svi koji su hteli da podriju jedinstvo Srba, nisu uspeli.

Razgovarali smo o dolasku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, svim razgovorima koje vodimo, kao i o važnim projektima, zbog čega su ovde sa mnom bili i mnogi ministri, rekao je Vučić.

Dogovorili smo se i da uputimo posebnu finansijsku pomoć ne onima koji su prijavljeni na KiM, već onima koji zaista žive tamo, koji su nezaposleni. Takođe, i za svako dete ćemo obezbediti novac. Oni, kako kaže, moraju da ostanu na KiM i čuvaju svoja i naša ognjišta.

Upitan šta će Srbija uraditi po pitanju nepoštovanja Vašingtonskog sporazuma, Vučić je rekao da svi koji misle da nešto može da se organizuje bez Beograda, da to neće moći i da svi koji misle da će on priznati Kosovo - neće.

Kako je ranije saopšteno, on će sa njima razmotriti aktuelnu političku situaciju na KiM. Sastanak je počeo oko 12 sati u kasarni ''Toplički ustanak'' u tom gradu.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koja je u srpskim sredinama ostvarila ubedljivu pobedu na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM.

Zatim je usledio sastanak kojem, pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvuju i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.

Sastanku prisustvuju i potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar finansija Siniša Mali, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se helikopterom u Kuršumiliju, gde će održati sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je fotografiju iz helikoptera objavio na svom profilu na Instagramu.

"Na putu za Kuršumliju gde ću se sastati sa Srbima sa Kosova i Metohije. Važan dan i važni razgovori. Ipak, ne mogu a da ne podelim sa vama oduševljenje lepotama naše zemlje, koje se, valjda, najbolje vide iz helikoptera. Napred Srbijo!", napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu