Mećava ne prestaje - vanredna situacija u Novoj Varoši i Crnoj Travi FOTO

Nova Varoš -- Na delu teritorije opštine Nova Varoš, nakon višestanih obilnih padavina uvedena je vanredna situacija u sedam mesnih zajednica.

Izvor: B92, RTS, RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Putevi do pojedinih mesnih zajednica su potpuno odsečeni, a najteža situacija je u Božetićima, Negbini, Beloj Reci, Akmačićima, Draglici, Jasenovu i na delu teritorije u prigradskim mesnim zajednicama Tikva i Brdo.

"Sneg koji je padao više od 30 sati odsekao je pojedine putne pravce, vanredna situacija je uvedena na planinskim prevojima iznad 1.000 metara nadmorske visine. Jak vetar je napravio snežne nanose visine od nekoliko metara i to je ono što dodatno otežava stanje u našoj opštini“, izjavio je za RINU, Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Mehanizacija je na terenu, a ono što ide na ruku putarima jeste prestanak padavina, pa se očekuje da će danas biti očišćena većina puteva, a u narednih nekoliko dana i svi putni pravci u planinskim područjima.

Na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija zbog snežne mećave, koja od preksinoć ne prestaje.

Svi stanovnici te opštine su bez električne energije i telefonije, prenosi RTS i dodaje da ne rade ni fiksni ni mobilni telefoni.

Navodi se da sneg i dalje pada, da je visina snežnog pokrivaca u samom mestu oko 50 centimetara, dok su u selima nanosi i preko jednog metra.

Svi putni pravci sem glavnog od Vlasotinca ka Crnoj Travi su neprohodni i ne može se doći ni do jednog sela.

Otežan je rad svih službi, posebno komunalnih i zdravstvenih.

Foto: RINA
Foto: RINA

Foto: RINA
Foto: RINA

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 230 idi na stranu