Novi napadi na Dodika; "Spao si na prosjačenje"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik našao sa na meti kritika pojedinaca iz opozicije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

Dodika su napali zbog najave da će predsednika Aleksandra Vučića zamoliti da deo vakcina protiv koronavirusa dodeli Republici Srpskoj.

Sarajvski portal Klix piše da ovakav stav odražava ustaljeno ponašanje bh. vlasti koje nisu u stanju same da reše skoro nijedan veći problem, već "moljakaju" za pomoć spolja.

Bivši ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je reagovao tim povodom na svom tviter nalogu napisao je "svaka čast Vučiću za vakcne", ali, kako je naveo, "ti (Dodik) si predsednik države, a svojim uticajem i statusom u međunarodnoj zajednici ne možeš da rešiš ni kartu za bioskop".

"Toliko o tvom ugledu. Dakle, spao si na prosjačenje", poručio je Mektić reagujući na izjavu Dodika.

Reagovao je i predsednik PDP-a Branislav Borenović, koji kaže da Dodik moljaka za vakcine dok nabavlja helikoptere i limuzine.

Istovremeno, kako je kazao, širom regiona građani se uveliko vakcinišu protiv korona virusa, a BiH je opet poslednja u redu čekanja i to najviše zbog nemara vlasti.

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je najava Milorada Dodika da će zamoliti Vučića za vakcine još jedan dokaz, kako kaže, "nesposobnosti i nerada aktuelne vlasti".

Reagujući na kritike Dodik je poručio da "molba Srbiji ne znači da Reublika Srpska prosi, već se bori za svoj narod.

Dodik je posebno Šaroviću i Borenoviću poručio da to nikada neće moći da shvate.

Dodok je ranije najavio i da će naredne sedmice u Republiku Srpsku stići 10.000 vakcina iz Rusije, a sa predsednikom Srbije će, kazao je, o vakcinama razgovarati u utorak, 26. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 221 idi na stranu