Vučić primio bugarskog ambasadora u oproštajnu posetu FOTO

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Bugarske Radka Vlajkova.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Vučić je ambasadoru zahvalio na značajnom doprinosu razvoju srpsko-bugarskih odnosa tokom diplomatskog mandata u Beogradu.

Vučić je rekao da Srbija i Bugarska imaju dobre odnose, mnogo bolje nego drugi u regionu, i uputio pozdrave predsedniku Radevu i premijeru Borisovu.

Ambasador Vlajkov je zahvalio predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u intenziviranju saradnje dveju zemalja i podizanju bilateralnih odnosa na nivo koji je ocenio kao najbolji u istoriji.

Vučić je rekao da Srbija ceni podršku Bugarske u procesu pridruživanja EU.

Vučić i ambasador Vlajkov su izrazili uverenje da će ekonomske veze ojačati, kao i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, i konstatovali da se trgovinska saradnja u poslednjih nekoliko godina gotovo udvostručila.

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i gasovoda Balkanski tok.

Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj.

Vučić je ambasadoru Vlajkovu poželeo mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti, koju uskoro preuzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu