Novo upozorenje za građane Srbije - ako ove mere ne upale, biće ih još

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da se situacija s koronavirusom pogoršava iz dana u dan i da su moguće dodatne restriktivne mere.

Izvor: RTS
Podeli
Tanjug/SAVA RADOVANOVIC
Tanjug/SAVA RADOVANOVIC

Đerlek je za RTS rekao da se očekuje da sutra Vlada usvoji nove mere, a da one stupe na snagu od petka. Ističe da se situacija pogoršava iz dana u dan i da je to znak da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.

Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana (koji bi trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu), veruje da je realno očekivati bolje rezultate.

Navodi da je teško predviđati, ali da se rezultati očekuju za sedam do deset dana od dana stupanja na snagu mera.

Prema tim najnovjim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo evaluirati situacija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.

Rekao je da je broj novoobolelih u Beogradu u nekoj stagnaciji. Međutim, kovid-kapaciteti su puni i lekari i direktori se trude da preraspodelom obezbede mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja je rekao da je na teritoriji cele Srbije situacija ista ili slična – vrlo ozbiljna, teška i neizvesna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 213 idi na stranu