Sarajevski taksisti uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Sarajevo -- Četvorica taksista iz Sarajeva su uhapšena kod Srpca nakon što je policija u njihovim vozilima pronašla 16 migranata.

Izvor: klix.ba
Podeli

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19.00 sati, u mjestu Brusnik, općina Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljale osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Afganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susednom državom.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres osoba i vozila koje koriste gore navedena osobe, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv njih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom delu "Krijumčarenje ljudi", prenosi Klix.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banja Luka na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu