Italija: Bolje, ali ne i dobro

Sve brojke koje pokazuju epidemiološko stanje u Italji, u opadanju su, ali vlasti ipak upozoravaju da se ne smeju smanjiti preventive mere.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ NICOLA FOSSELLA
EPA-EFE/ NICOLA FOSSELLA

Prema rečima predsednika Visokog instituta za zdravstvo (Silvija Brusafera, stanje zaraze koronavirusom je “na pola”, javlja Ansa.

"To znači da je zaustavljeno eksponencijalno širenje virusa, ali on je i dalje tu oko nas, jednako opasan i zato sve anti-kovid mere ostaju i dalje na snazi”, rekao je Brusafero.

I dalje je puno preminulih, u poslednja 24 sata 686 pacijenata je umrlo od zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema najnovijem saopštenju IŠ, prosečna starost preminulih je 80 godina, a inficiranih 48 godina.

U Italiji se i dalje vodi javna debata u medijima, na društvenim mrežama i putem zvaničnih saopštenja o tome kako će se moći obeležiti predostojeći praznici Božić i Nova godina.

S tim u vezi, Ansa prenosi reči medicinske sestre iz Kremone Elene Paljarini.

Njena fotografija, snimljena kada je premorena od posla u bolnici sa kovid pacijentima, zaspala sa glavom na tastaturi kompjutera, postala je simbol borbe protiv pandemije, a za svoj rad je odlikovana medaljom predsednika Italije.

“I ja ima porodicu, volela bih s njima da provedem praznike, ali neću to učiniti, ne ovoga Božića koji ću provesti pomažući obolelima od korona virusa”, kaže Elena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu