Dodik: Nećemo dozvoliti

Milorad Dodik kaže da Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava protivustavnom, protivzakonitom i brutalnom ugrožavanju njihove sigurnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi
Foto: Depositphotos/ Ale_Mi

I to od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dela međunarodne zajednice i OHR-a.

Dodik je istakao da u pogledu brutalnih nezakonitih ataka na predsednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) Milana Tegeltiju kao kadra iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama, koji nije poslušan politikama SDA i međunarodnog faktora, imamo priliku da vidimo pravu sliku BiH.

"BiH je očito zamišljena i funkcioniše kao zemlja bezakonja i brutalne nezakonite sile koju primenjuje političko Sarajevo prema kadru iz Republike Srpske uz blagoslov tog međunarodnog faktora koji se licemerno zalaže za vladavinu prava", izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše stalne napade na predsednika VSTS-a.

Dodik je naglasio da je potpuno neverovatno da se predsednik VSTS-a, kao neko ko je na čelu pravosudnog sistema bez ikakvog pravnog osnova ili sudske naredbe, kontinuirano, sistemski i nezakonito prati, snima, prisluškuje s ciljem montiranja nekih sadržaja koji služe za to da se on ukloni sa pozicije, jer ne odgovara nekim politikama.

Srpski član Predsedništva BiH je upitao šta onda tek rade njima, političkim predstavnicima Republike Srpske koji obavljaju funkcije u Sarajevu.

"To pokazuje sav besmisao BiH kao države, a posebno besmisao BiH kao neke pravne države u kojoj se poštuje Ustav i zakoni", naglasio je Dodik, dodavši da predstavnici Republike Srpske očito nemaju elementarnu bezbednost u Sarajevu koju im garantuje Ustav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu