Arno Gujon imenovan za v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Vlada Republike Srbije imenovala je, na današnjoj sednici, Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Izvor: RTS
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA, fotografija niske rezolucije / nr
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA, fotografija niske rezolucije / nr

Ta funkcija je organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova.

Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija "Solidarnost za Kosovo" i "Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji", realizovao je brojne akcije pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Autor je i koautor četiri knjige o Srbiji i Kosovu i Metohiji i dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

Gujon: Radiću za zemlju koju sam srcem izabrao

Gujon je poručio na svom tviter nalogu da je imenovanje čast za njegovu porodicu, ali i velika odgovornost za njega.

"Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već državu Srbiju", naveo je Gujon.

Dodaje da će moći da radi još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju je srcem izabrao.

"Kad sam pročitao osnovne ciljeve uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim", naglasio je Gujon.

Navodeći očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice, poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu, ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiričkog pisma, kao deo ciljeva te uprave, Gujon ističe da se za sve to vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna.

"Srbi sa KiM, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati", napisao je Gujon i dodao da ga ogroman posao čeka, ali da je njegova energija još veća.

On se u svom tvitu zahvalio Vladi Srbije, ministru Selakoviću i predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišem državnom vrhu radi za Srbiju.

"Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju, 2012", zaključio je Gujon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu