Njujork Tajms: Istrgnuto iz konteksta

Njujork -- Reči koje je izabrani predsednik SAD Džozef Bajden izneo u intervjuu jednom portalu prošlog meseca istrgnute su iz konteksta, piše Njujork tajms.

Izvor: Tanjug, Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Tokom intervjua datog 24. oktobra portalu "Pod Save America", kandidat za predsednika SAD Džozef Bajden je, prema pisanju pojedinih medija, među kojima je i Foks njuz, izjavio: "Udesili smo, mislim, najsveobuhvatniju i najinkluzivniju organizaciju za izbornu prevaru u politickoj istoriji Amerike.

("“We have put together, I think, the most extensive and inclusive voter fraud organization in the history of American politics”").

Prema pisanju Njujork tajmsa, video-snimak je na društvenim mrežama pregledan više od 17 miliona puta.

List, međutim, tvrdi da su Bajdenove reči istrgnute iz konteksta i da je snimak montiran tako da se stiče utisak da Bajden priznaje da će namestiti izbore.

Njujork tajms prenosi izjavu Ti Džej Dokla, portparola Bajdenovog izbornog štaba, koji kaže da je Bajden zapravo govorio o nastojanjima da se spreči izborna prevara i da je izjava izvučena iz konteksta.

''Sakupili smo najrobusniji i najsofisticiraniji tim u istoriji predsedničkih kampanja kako bi se suočili sa gušenjem prava birača i izborili sa prevarama tokom glasanja, kako god se one manifestovale (We have assembled the most robust and sophisticated team in presidential campaign history to confront voter supprešion and fight voter fraud however it may present itself), je ono što je, prema rečima portparola u pomenutom intervjuu stvarno izgovorio Bajden.

Istovremeno, oni koji proveravaju verodostojnost informacija na Tviteru označili su ovaj video-snimak kao obmanjujući, jer mu nedostaje kontekst, dok je na Fejsbuku na nekim stranicama označavan kao obmanjujući, a ne nekima nije - na stranici Trampovog sina Erika Trampa je označen, dok, na primer, na stranici Trampovog izbornog tima nije, preneo je Sputnjik.

Na Jutjubu, na kojem je snimak pregledan 800.000 puta, takodje nije označen kao obmanjujući, a portparolka te platforme je rekla da video-snimak ne krši standarde te zajednice.

Sputnjik dodaje da je Bajdenov izborni štab ponovo pokrenuo prikupljanje finansijskih sredstava za pravnu borbu protiv Donalda Trampa.

Internet-stranica kandidata za predsednika SAD Džozefa Bajdena ponovo je pokrenula apel donatorima za finansijsku podršku.

Sredstva su nam potrebna za predstojeće pravne sporove, da bismo obezbedili da ih Tramp ne dobije samo zato što nemamo novca da se suprotstavimo", navodi se u apelu na Bajdenovoj internet-stranici, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu