Posle rata demonstracije, predsednik poručio: Spremite se za izbore

Jerevan -- Jermenski predsednik Armen Sarkisjan pozvao je vladu i nacionalnu skupštinu da se pripreme za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.

Izvor: Tanjug, Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Sergei Grits
Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Prema njegovim rečima, Jermenija je izgubila u ratu koji joj je nametnut - kako na bojnom polju, tako i na diplomatskom planu. Naglasio je da zemlja više nije ista kakva je bila 26. septembra i čak 8. novembra, odnosno dan uoči okončanja rata, prenosi Sputnjik.

Sarkisjan je rekao da je poslednjih dana održao nekoliko sastanaka sa parlamentarnim i neparlamentarnim snagama, javnim grupama i pojedincima i da je razgovarao s predstavnicima dijaspore.

On je naglasio da se apsolutna većina učesnika sastanaka slaže u jednom - da je ostavka vlade neophodna ili ukidanje njenih ovlašćenja, kao i održavanje prevremenih parlamentarnih izbora.

U Jermeniji se od 10. novembra održavaju protesti, nakon što je premijer Nikol Pašinijan sa Azerbejdžanom i Rusijom potpisao deklaraciju o primirju u Nagorno-Karabahu, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Demonstranti smatraju da je taj sporazum izdaja i traže da Pašinijan podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu