So na ranu - predsednik obišao gradove koji su pripali Azerbejdžanu

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev posetio je gradove Fizuli i Džebrail, nad kojima je azerbejdžanska vojska preuzela kontrolu.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE MANDATORY
Foto: EPA-EFE/SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE MANDATORY

Pročitajte još:

Vojnik sa vrha kapele u Karabahu viče: Alahu akbar VIDEO Lekcije za Srbiju sa Nagorno-Karabaha Jermeni opravdano besni - mapa pokazuje istinu o sporazumu u Nagorno-Karabahu FOTO

Ti gradovi nalaze se u blizini zone borbenih dejstava u Karabahu.

"Predsednik Azerbejdžanske Republike Ilham Alijev i prva dama Mehriban Alijeva posetili su Fizulinski i Džebrailski region, koji su oslobođeni od okupacije, uključujući gradove Fizuli i Džebrail“, saopštila je pres-služba Alijeva.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt-linije i duž Lačinskog koridora, koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu