Vučić uputio saučešće povodom smrti Amfilohija. Sahrana mitropolita u nedelju

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas iskreno saučešće sveštenstvu, monaštvu i narodu povodom smrti mitropolita Amfilohija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM &BUDUCNOSTSRBIJEAV&
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

"Sve se nadam da ta informacija nije tačna, ako je tačna, njegovoj svetosti patrijarhu SPC, srpskom narodu u Crnoj Gori izražavam saučešće", kazao je Vučić za B92.net.

Predsednik Vučić uputio je ranije danas telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita Amfilohija.

"Povodom tužne vesti o upokojenju Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske izražavamo iskreno saučešće u bolu i tuzi", navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen 1. novembra u kripti Sabornog hrama u Podgorici, saopštio je Episkopski savet.

Povodom vesti o smrti mitropolita Amfilohija stigle su brojne reakcije.

Podsetimo, neki mediji preneli su sinoć da je mitropolit crnogorsko-primorski preminuo usled posledica koronavirusa. Gotovo istovemeno stigao je demanti iz Mitropolije crnogorsko-primorske, odakle je sa saopšteno da vest nije tačna i da je stanje mitropolita stabilno.

Potom je na sajtu MPC preneta izjava doktorke klinike na kojoj se leči mitropolit, koja je saopštila da njegovo stanje jeste ozbiljno ali da je on stabilizovan.

Rano jutros, na sajtu mitropolije javljeno je da se mitropolit Amfilohije upokojio u 08.20.

"Pamtićemo samo dobro"

Predsednik Vučić je još jednom izrazio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija, rekavši da će se pamtiti sve dobro što je radio za srpski narod.

"Još jednom izražavam saučešće SPC, patrijarhu Irineju, vernom srpskom narodu i svim drugima u Crnoj Gori... U nadi da ćemo uvek pamtiti samo dobro šta je radio za srpski narod", kazao je Vučić novinarima nakon onlajn sastanka članica Inicijative "Mali Šengen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu