"Šumova nema - ne tražite ih"

Beograd -- Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ocenio je da su odnosi Moskve i Beograda stabilni i da Srbija i Rusija imaju strateško partnerstvo i prijateljstvo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/vvoennyy
Foto: Depositphotos/vvoennyy

"Ne treba tražiti šumove tamo gde ih nema... Odnosi između Moskve i Beograda su stabilni, mi imamo strateško parnerstvo, strateško prijateljstvo", kaže Lazanski upitan o postojanju šumova na relaciji odnosa dve zemlje nakon što je potpisan sporazum u Vašingtonu.

Upitan da li ima simbolike u tome što sutra u Beograd stiže ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u danu kad se formira Vlada, on kaže da misli da je to slučajnost.

"Ne bih ja tražio poseban tu razlog baš, jer ta poseta je bila dogovorena poslednjih desetak dana. Prvobitni put ministra Lavrova je bio Atina–Zagreb–Sarajevo, s tim što je u Zagrebu trebao da otvori novu zgradu ruske ambasade u Hravtskoj, a u Sarajevo ide zbog 25 godina od potpisivanja Dejtona", rekao je Lazanski.

Podseća da Rusija na svim međunarodnim forumima podržava Srbiju, koja joj nije uvela sankcije i koja nikada nije podržala nijednu rezoluciju protiv njih.

"Mi imamo odlične odnose sa Moskvom, predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odlične odnose. Posete su učestale na najvišem nivou, ekonomska saradnja bi trebala biti veća", dodao je on.

Upitan o stavu Rusije prema KiM, Lazanski kaže da je Rusija jasna u principijelnom stavu za KiM u kojem kažu da će podržati svako rešenje oko kojeg se Beograd i Priština dogovore.

Istakao je da uglavnom svi čekaju 3. novembar, odnosno izbore u SAD da vide ko će pobediti na njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu