Pens nastavlja kampanju uprkos kontaktu sa zaraženim

Potpredsednik SAD Majk Pens planira da nastavi intenzivnu predizbornu kampanju na terenu naredne nedelje.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL
EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

Kampanja se nastavlja uprkos tome što se nekoliko njegovih bliskih saradnika zarazilo koronavirusom, saopšteno je iz Bele kuće.

Šef Pensovog kabineta Mark Šort i "nekoliko ključnih službenika koji sarađuju s potpredsednikom" testirano je pozitivno na korona virus, rekao je danas šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, prenosi AP.

Potpredsednik Pens i njegova supruga Karen su testirani, nemaju korona virus i osećaju se dobro, naveo je Pensov portparol Devin O’Meli.

Takođe je naveo da se Pens, prema kriterijumima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), smatra "bliskim kontaktom" obolelih saradnika, ali da neće biti u karantinu.

Najavio je da će Pens nastaviti svoje predizborne aktivnosti prema ranijem rasporedu, a u skladu sa smernicama CDC-ija za osobe koje obavljaju "vitalne poslove".

Prema tim smernicama, zaposleni čiji se poslovi smatraju vitalnim (što je status koji Pens ima zato što obavlja položaj potpredsednika) a koji su bili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom moraju da pomno prate eventualne simptome kovida-19 i da nose masku kada su blizu drugih ljudi.

Pens bi danas trebalo da govori na mitingu u Severnoj Karolini, dok u ponedeljak putuje u Minesotu, prenosi Glas Amerike.

"Razgovarao sam sinoć s potpredsednikom. Ono što mogu da vam kažem jeste da nosi masku i drži fizičku distancu. Kada bude govorio, skinuće masku, i ponovo je staviti kad završi", rekao je Medouz za CNN.

On je priznao i da Trampova administracija ne može da zaustavi širenje korona virusa i da je umesto toga usredsredena na razvoj vakcine.

"Nećemo kontrolisati pandemiju. Kontrolisaćemo činjenicu da razvijemo vakcinu, lekove", porucio je Meoduz.

Na pitanje zašto SAD neće kontrolisati pandemiju, odgovorio je: "Zato što je reč o zaraznom virusu kao što je grip".

On je, međutim, rekao da je uveren da će virus biti "poražen".

Predsednik Donald Tramp danas je kratko prokomentarisao vest da da je Pensov šef kabineta pozitivan na korona virus.

"Upravo sam saznao za to. Mislim da je u karantinu. Da, čuo sam u tome. Biće dobro, ali je u karantinu", rekao je Tramp novinarima po povratku u Vašington.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu