Vučić: Očekujemo i više od 1.000 zaraženih VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će i danas svakako biti između 600 i 700 zaraženih osoba.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Vučić je kazao da, kada u Hrvatskoj ima 2.500, to jeste kao 4.000 u Srbiji, a mi se nalazimo na nivou od 700 novozaraženih, ali očekujemo da ćemo preći i 800 i 1.000, što i dalje nije zastrašujuće, ali nam bolniči kapaciteti nedostaju.

On je naveo da je "i danas težak dan za Srbiju" i "jedna od najtežih nedelja".

Vučić je istakao da je problem što se broj ljudi u bolnicama povećava.

„Kada imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih od otpuštenih dnevno onda nam treba samo dan do dva da popunimo jednu bolnicu, da moramo posle toga da krenemo sa popunjavanjem druge. Nakon Infektivne idemo na Mišović, Zemunsku, Gradsku bolnicu, pa onda na dodatne kapacitete, Pančevačku. Posle toga, što se ticec Beograda, više nemamo“, upozorio je on.

Vučić je kazao da je država radila na proširenju kapaciteta, da je gradila bolnice, i da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra, a da očekuje da će do Svetog Nikole moći i da primaju prve bolesnike.
Kazao je da aktuelna epidemiološka situacija predstavlja ogromno opterećenje po medicinsko osoblje, ali i državu.

Vučić je kazao da treba znati da kada je jedno lice u bolnici dva ili tri dana onda je time platio sve ono što je izdvajao na godišnjem nivou, a ako 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, a to su građani Srbije.

Istakao je da je Srbija trenutno ubedljivo najbolja u regionu, a medju najboljima u Evropi po procentu zaraženih po broju stanovnika, kao i umrlih i to pre svega zahvaljujući odgovornosti starijih, medicinskog osoblja, ali i ogromnoj državnoj pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu