Šapić: Bilo bi nepristojno da nismo ušli u Vladu

Lider SPAS Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je novoformirana vlada koncentraciona vlada u kojoj su nacionalni interesi važniji od partijskih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV B92
Screenshot/TV B92

Kako je dodao, inače bi vladu formirao sam SNS.

On je, gostujući u Utisku nedelje, rekao da je procenjeno da su neke stvari važnije od partijskih interesa.

"Da su normalne okolnosti, pretpostavljam da bi SNS sam formirao vladu", ocenio je Šapić.

Govoreći o Ministarstvu za brigu o porodici koje će voditi Goran Dmitrović iz SPAS-a, Šapić je rekao da je to Ministarstvo važno, kao i da je on lično odlučio da Dmitrović bude na njegovom čelu.

"Dok sam ja predsednik, ja ću odlučivati ko će biti u izvršnoj vlasti", rekao je Šapić i dodao da Dmittrović ima širok spektar interesovanja i da se kad god je mogao trudio da štiti srpski narod.

"On je apsolutno neko ko je referentan za to ministarstvo i to će i pokazati i implementirati neka naša programska načela", rekao je Šapić.

"Nisam razgovarao sa Vučićem o beogradskim izborima"

Lider koalicije SPAS Aleksandar Šapić izjavio je večeras da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o predstojećim beogradskim izborima, o čemu, inače, špekulišu mediji, kao navodnom razlogu što je SPAS pozvan u vladu.

"Da li mu trebam kao podrška ne znam, neću da kažem da razgovora neće biti, ali ni da će ih biti. Nismo o tome razgovarali, videćemo", rekao je Šapić u Utisku nedelje govoreći o narednim izborima.

Prema njegovim rečima, SNS je i nakon ovih izbora mogao bez Spasa, kao i da je na Novom Beogradu mogao da formira koaliciju sa SPS-om, budući da SPAS nije imao dovoljno glasova da vlada sam.

Upitan kakva je šansa da Goran Vesić dobije beogradske izbore, Šapić je rekao da je ista priča bila i 2018. ali da je SNS tada ubedljivo dobila izbore i dodao da neće da komentariše da li je Vesić dobar zamenik gradonačelnika.

Govoreći o nedostatku dijaloga među učesnicima političke scene Srbije, on je kazao da se nada "da ćemo bez obzira na sve različitosti moći da razgovaramo bez mešanja stranaca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu